pátek 11. března 2016

Detox

Jaro se blíží a tělo zaplavuje nová energie. Nevím jestli už ve všech "ženských a hobby" časopisech upozorňují na Jarní detox a zmiňují, že už teď je pozdě začít ladit figuty do plavek :) Mě to žíly netrhá, trendům časopisů nepodléhám a na ScienceDirect o tom nepíšou :)) nebo jsem tam na to nenatrefila. 
Škoda, že nemám keramický kvašák, který bych na zimu naplnila zelím, to by byl nejlepší detox, který je ověřený našimi předky. Byli chytří. Ale nezahálela jsem a vyzkoušela pickles. Poprvé. No, v návodu znělo, zatížit, tak jsem zatížila, ještě že máme kameny z cest, různých velikostí. Dále se psalo, nechte 3 dny kvasit při pokojové telotě, no ale naše teplota v kuchyni je 10°C. Po postupném ochutnávání (a tím pádem redukcí obsahu na polovinu), jsem vyhodnotila, že sice se zelenina potí, ale moc nekvasí, co už. Na dva dny šel hrnec se zelím na obýváku, tu je aspoň 18°C. 

Zelí, cibule, mrkev.
Do sklenic a do ledničky s tím;)
Vyrobené se <3 -cem, posiluje <3 a co víc si přát? 
A bylinky za oknem nesmí chybět;) 

Hezký víkend :), užíjte si plesy, oslavy a Krasná paní na víkend říká: Láska je zázrak, mějte se rádi!

4 komentáře:

  1. Máš to k sežrání. Škoda že se nám kameně nevlezly do kufru, to by se tížilo. DIY bylo nutné, ale nepřežilo první kvašení. Teď se válí po zahradě;) U nás zelí sežrané, ale nožná zaděláme na novou várku. V. bude prý aj krouhat, no su zvědavá ;) Ty bylinky v pravé půlce jsou co prosím? :* Ať ti to tvoří a: Milujte SA :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milujte se a množte se ;) pravá půlka rukola, nasaď si taky, roste celé léto, aj podzim. Za necelé 3 týdny sklízíš. Pak to všechno vysadím na balkon. Kadeřávek a koriandr už se tlačí taky ;) a ještě bazalka;) Výsadbě zdar <3

      Vymazat
    2. Tak rukola... Té prý bude letos plná bedna :D Ještě v ní nějaký zbytek z loňska roste, přežila zimu, přežije všechno :) Bazalku chci zkusit, ale na našem ledovém okně, no nevím (i když když zvládá váš studený odchov.... ;)))) :*

      Vymazat
    3. O studeném odchovu mi vyprávěj ;)

      Vymazat