pondělí 19. března 2018

Dům za jednu Alžbětku/ The £1 House

Věřili by jste tomu, že se dá koupit dům za jednu, jednu jedinou libru? Řeknu Vám, že dá. A dokonce celá ulice takovýchto domů. Bohužel, my jej nekoupili:) Stanice Channel 4 o tomto projektu v Liverpoolu, dává celý pořad, The £1 Homes: Britain's Cheapest Street. Celý blok měl být srovnán se zemí a nově vystavěn. Podle mne, naštěstí se tak nestalo. Viktoriánské terasy, jak se těmto řadovým domům říká, byly dlouho neobývány a město tyto domy, ve strašném stavu, nabídlo za £1. Zájemců je víc než domů, ale pro všechny, kteří v dokomentu zatím vystoupili, je to na začátku plnění snu s nelehkou cestou. Kdy je ale dosažení snu pohádkou? Studentka Victoria nechala nahlédnout do jejího domu.


zdroj: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5347623/Families-bought-homes-1-transformation.html#i-5a33902ee8f2ca92
Teď už s úsměvem.

zdroj: https://www.liverpoolecho.co.uk/news/liverpool-news/look-inside-one-liverpools-amazing-14426757
Tyto domy měly všude krby, při rekonstrukcích se k nim zase vracejí, v moderní podobě. I když kouzlo otevřeného ohniště je nenahraditelné(!). Na podzim jsme byli na anglické svatbě, která se odehrávala v nádherném domě, kde koberce byly měkoučké jako mechový palouček, obrazy ve zlatých rámech se šlechtici v nadživotní velikosti a otevřený krb, byl v každé místnosti. A dým v místnosti? Nebyl žádný, chce to dobrého kominíka, který vám komín dobře protáhne :)) Nehledejte v tom nic jiného. 
 
 
zdroj: http://www.dailymail.co.uk/news/article-5347623/Families-bought-homes-1-transformation.html#i-f72a0c6e347e4a40
Luxus vany jsem poznala, až co žiju v Anglii. I když si nekážu představit, jak bych si tady vanu dokázala užít, když teplota v naší koupelně, před 14 dny, byla 5°C. Nekecám. Teď se oteplilo, máme 8°C:)
Není divu, že Britové na důchod odjíždějí žít do Španělska.

V článku najdete i video, KLIK, kde je ukázáno, jak vypadal dům, než se začalo s rekonstrukcí.

zdroj: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-merseyside-34474378
Co na tento projekt říkáte, šli by jste do něj? Podrobili by jste svůj vztah takové zkoušce? Kolik do rekonstrukce vložit? £30 000, £40 000 ale i 70 tisíc alžbětek. Záleží jen na náročnosti majitelů. 

Krásné dny a snad všechny (orodující) jaro vyslyší a příjde, i teplotně, už zítra:)
Eva with 

7 komentářů:

  1. Nááájs! Super projekt a krásná proměna. Ty okna a krb a všechno. Ty víš jak ráda šmíruju cizí bydlení ;) Vidíš, my vanu máme, v koupelně krásných 21°C a ještě jsem se ve vaně nerochnila (a asi nikdy nebudu ;)) těším se na sprchu na výminku :) Krásný den a děkuji za sdílení takové krásné proměny :) A přivolávám jaro s tebou ;) :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ Začaly se tady nově dost opravovat bloky terasových domů i kousek od nás a všimla jsem si, že se (chvala Bohu) vrací zpět dřevěné vnitřní okenice, buď kladické panelové, jako na aristokratických sídlech a nebo horizontální žaluziové:)) já nevím jak se jmenují, odborně, ale těm velkým oknům to tady sluší víc, než kancelářské vertikální žaluzie z umělé tkaniny. Krásný první jarní den, plný energie a slunce, zatím svítí;) ♥

      Vymazat
    2. Ty vnitřní okenice jsou krásné, máš pravdu, dává si je v UK cím dál tím víc lidí, je to hezké zvenku i zevnitř ;)

      Vymazat
  2. Evi, děkuji za reportáž! Obdivuji osvícenost radních! Obdivuji každého, kdo má energii , sílu a víru vykřesat z ruiny něco takového. Já už jí nemám, zažila jsem stavbu domu a celkem mi to stačilo.
    A musím ještě napsat jedno velké ACH nad tvou podnožkou, to je fakt nádhera!
    Posílám pozdravy a přání krásného jara!
    Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezký den Helenko, mnohokrát děkuji a dny krasného jara k Vám, Eva:)

      Vymazat
  3. Proč jsme si nekoupili? Maminka

    OdpovědětVymazat